Logo Pop-in & Sing transparent

REPFILERNA FRÅN DET ANDRA ÖVNINGSPASSET

Välkommen till den andra delen av sommarkören. Här hittar du instuderingsmaterial. Det finns tre resurser som du kan använda:

1. Ladda ner textbladet genom att klicka på länken nedan (eller högerklicka för att spara på din dator) om du inte redan har ett redan. 

2019-06-18 Övning 2 Sommarkör 2019

2. Till varje sång hittar du stämfiler i mp3-format. Du kan lyssna direkt i spelaren, eller välja att ladda ner på din dator. Under respektive fil står det ett filnamn, tex “Still havent found ALLA”. För att ladda ner på datorn högerklickar du på filnamnet och sparar filen där du vill att den skall hamna.

3. Instruktionsvideos. (OBS! Läggs upp efter midsommarhelgen!) Efter repfilerna till respektive sång kommer instruktionsvideos. Varje stämma har en egen sektion med videos. Inom varje stämme finns dessutom oftast de olika delarna i sången i olika videos. För att välj det parti du vill öva på så finns det vita pilar till höger och vänster i den översta videon där du kan växla mellan partierna. Du ser också miniatyrer av de olika partierna under huvudvideon.

Längst ner finns också ett kommentarsfält. Här kan du skriva frågor eller synpunkter om du skulle vilja. Du kan självklart också alltid kontakta oss direkt på ulf@nomark.se.

Lyssning repfiler Fragile

Klicka på playknappen på den fil du vill lyssna på. Om du vill ladda ner mp3-filen till din dator eller telefon, klicka alternativt högerklicka på länken som står under respektive lyssningsfil.

 

Fragile ALLA

 

Fragile SOP/MEL

 

Fragile ALT

 

Fragile TEN

INSTRUKTIONSVIDEOS FRAGILE

Videos för melodistämman

Videos för sopranstämman

Videos för altstämman

Videos för tenorstämman

Lyssning repfiler QUEEN-MEDLEY

Klicka på playknappen på den fil du vill lyssna på. Om du vill ladda ner mp3-filen till din dator eller telefon, klicka alternativt högerklicka på länken som står under respektive lyssningsfil. Pä låten “Find me somebody to love” finns det även en basstämma.

 

Queenmedley ALLA

 

Queenmedley TEN

 

Queenmedley MEL

 

Queenmedley BAS Find me somebody to love

 

Queenmedley SOP

 

Queenmedley ALT

INSTRUKTIONSVIDEOS QUEEN-MEDLEY

Videos för melodistämman

Videos för sopranstämman

Videos för altstämman

Videos för Tenorstämman

Lyssning repfiler Viva la vida

Klicka på playknappen på den fil du vill lyssna på. Om du vill ladda ner mp3-filen till din dator eller telefon, klicka alternativt högerklicka på länken som står under respektive lyssningsfil.

 

Viva la vida ALLA

 

Viva la vida MEL/ALT

 

Viva la vida SOP

 

Viva la vida TEN

INSTRUKTIONSVIDEOS VIVA LA VIDA

Videos för melodistämman

Videos för sopranstämman

Videos för altstämman

Videos för Tenorstämman

7 svar

 1. hej
  vi u drar över andta raden i ” Viva la vida…”
  Roman Cavalry eller som i andra refr. Calvary.

  ska de vara olika? eller vilken är rätt????

  lena o lasse

 2. Hej Lena! Om jag tolkar din fråga rätt så undrar du över hur Cavalry skall uttalas. Det skall vara första varianten, alltså Cavalry. Kanske har vi råkat sjunga fel eller slarvigt på någon av repfilerna då kanske? Men som sagt, det skall vara Cavalry alla gångerna. Bra att du frågar!

 3. Hej ! Denna fråga gäller också Viva la vida. Hur ska texten vara i refräng 2? Det står “but” men jag hör mycket “and” ?
  Tack för ett superfint material ! Ni är galna, ni måste slita som attan med alla videos och repfiler !! Jag är så himla imponerad !! Härligt att öva med sån fin hjälp !

  /Lotta

  1. Hej Lotta! Ja det skall vara “but”. Jag håller med att det framförallt i allra sista refrängen låter lite mixat, förmodligen kan någon tagning vara fel där, så då låter det lite otydligt. Men det skall alltså vara “but” i refräng 2.

 4. Fråga ang. Slutet på Fragile.
  Skall vi sluta med “How Fragile we are” eller bara “How Fragile”?

  1. Hej Joacim! Vi slutar med “How fragile we are”. Väldigt berättigad fråga 🙂 eftersom slutet är bortklippt i alla repfilerna, tyvärr ett misstag som jag inte lagt märke till. Så tack för att du uppmärksammade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.