Integritetspolicy

Det är viktigt för oss på Pop-in & Sing!/UNÅ Music HB att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi är därför tagit fram följande integritetspolicy för att beskriva vilken information vi samlar in, vad vi använder den till samt vilka rättigheter du har.

Vi delar inte vidare, förmedlar, eller säljer den information som du registrerar hos oss, annat i de fall där vi måste göra det för att kunna fullfölja köpet eller tjänsten som du köpt/beställt via oss.

1. INSAMLING AV INFORMATION OCH COOKIES 

1.1 Vilka uppgifter vi sparar och varför

När du registrerar dig hos oss via ett besök på Pop-in & Sing, konsert, workshop, telefon, e-post eller bokning/köp på vår hemsida sparar vi dina kontaktuppgifter för att på ett effektivt sätt kunna hantera dina bokningar, köp eller tjänster hos oss. I de fall då du uppgett din e-postadress skickar vi ett nyhetsbrev för att informera dig om erbjudanden och aktuella händelser. Det finns alltid en länk i nyhetsbrevet där du enkelt kan avregistrera dig. Vill du läsa personduppgiftsbiträdesavtalet för vår leverantör av nyhetsbrev så hittar du det via denna länk.

Vi sparar i regel följande uppgifter: namn, e-post och mobiltelefon. Att vi ofta samlar in mobiltelefon-numret beror på att det många gånger är svårt att läsa epost-adresserna när vi samlar in skriftligen, och då finns det en möjlighet att komma i kontakt med dig för att få korrekt uppgift. Vi kontaktar dig dock inte per telefon annat i de fall vi behöver information för att fullgöra den tjänst eller produkt du beställt/köpt av oss. De gånger du beställer produkter (och ibland även tjänster) behöver vi också veta din postadress. Om du anmäler dig till ett event kan vi behöva veta ytterligare information, tex vilken stämma du sjunger, eller om du har några allergier. Om du gör ett köp via Paypal eller Stripe på vår hemsida eller vi iZettle så lagras dina kortuppgifter inte hos oss utan hos dessa tjänsterna. Det samma gäller när du köper via Swish eller kort på något av våra event eller tjänster. Vi hänvisar därför till dessa hemsidor om du önskar veta personuppgiftspolicyn för dessa tjänster (klicka på respektive länk).

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till leverantörer som till exempel tillhandahåller IT-tjänster, bokföringstjänster, mediaval eller annonsering för vår verksamhet. Mottagare som hanterar personuppgifter för vår räkning ska alltid ingå ett så kallat personuppgiftsbiträdesavtal med oss, i syfte att vi ska kunna säkerställa att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt.

Om du som besökare på vår hemsida lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

1.2 Cookies och Google Analytics

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år. Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare. När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Vid ditt första besök på vår webbplats skickas automatiskt en s.k. cookie till din dator. En cookie är en liten textfil som innehåller information och lagras på besökarens dator. Cookies används av tekniska skäl för att du skall kunna använda webbplatsen på bästa sätt och för att registrera besöksstatistik. Du kan stänga av användningen av cookies i webbläsarens inställningar. Vi använder oss även av Google Analytics för att förbättra vår service, användarvänlighet och för att analysera hur webbplatsen används.

2. BILDER/VIDEOS PÅ HEMSIDAN OCH PUBLICERING PÅ SOCIALA MEDIER

Vi tar ofta bilder/videos vid de events/konserter/workshops/resor som vi anordnar. Dessa kan komma att publiceras på vår hemsida och/eller våra kanaler i sociala medier utan samtycke från alla som syns på bilden. Om du vill delta vid ett event men inte bli fotograferad ber vi dig meddela detta i samband med anmälan eller vid eventet så respekterar vi ditt önskemål.

Vår tanke när vi väljer att publicera en bild eller video är att den ska fylla ett syfte och inte upplevas kränkande eller utpekande för någon individ eller grupp. Om du trots detta anser att vi gjort en publicering av en bild eller ett inlägg som identifierar dig personligen och som du inte känner dig bekväm med, kontakta oss så tar vi omgående bort bilden/videon.

3. TILLGÅNG TILL INFORMATION

Om du önskar att få reda på vilka uppgifter som finns registrerade om dig på vår webb-plats www.popinandsing.com, så kan du enkelt begära den informationen genom att gå till denna länk. Genom att fylla i din epost-adress skickas automatiskt en länk till din epost där du kan se exakt vilken information som lagrats i systemet.

Vill du veta vilka uppgifter som vi har registrerade om dig utanför denna webb-plats? Du kan en gång per år begära att få ut all information som lagrats genom en skriftlig egenhändigt undertecknad begäran som skickas till:

UNÅ Music, Box 10177, 434 22 Kungsbacka.

I brevet vill vi att du uppger ditt namn, adress, e-post och telefonnummer i tillägg till din begäran. Anledningen till att begäran måste göras skriftligt är att undvika obehörig åtkomst av personuppgifter.

4. ÄNDRING OCH BORTTAGNING AV INFORMATION

Om du anser att informationen vi har lagrat om dig är felaktig, kontakta oss så uppdaterar vi den. Information som vi inte längre har användning för raderas löpande.

Gällande kommentarer som du skriver på vår hemsida gäller följande: Kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information (dock ej lösenordet).

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

5. ÄNDRINGAR I PERSONUPPGIFTSPOLICYN

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i vår integritetspolicy. Du hittar alltid den senaste versionen på webbplatsen. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter (exempelvis ändring av angivna ändamål) kommer detta att kommuniceras till dig.

6. ANSVAR FÖR PERSONUPPGIFTER

UNÅ Music HB är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av personuppgifter. Eventuella frågor, synpunkter och klagomål rörande UNÅ MUSICs hantering av personuppgifter skickas till:

info@unamusic.com
  eller per ordinarie post
UNÅ MUSIC HB
Box 10177
434 22 Kungsbacka

Om du anser att UNÅ Music HB bryter mot gällande personuppgiftslagstiftning har du möjlighet att vända dig till Datainspektionen. 
På Datainspektionens hemsida finns ytterligare information om hur du går tillväga.