Logo Pop-in & Sing transparent

Så funkar det

1. Ladda ner We Are Voice-appen

Vi har valt att samarbeta med We Are Voice som gör en helt fantastisk mobilapp där du har möjlighet att lyssna på sångerna, se texterna, se våra instruktionsvideos, lyssna på de olika stämmorna separat och till och med se noter på låtarna för dig som vill.

Vi tycker det är viktigt att låtskrivare och förlag skall få ersättning för att vi använder deras musik, och genom We Are Voice-appen sköts allt detta automatiskt. Dessutom ingår kostnaden för appen i din prenumeration – bra va!

2. Bekanta dig med Mina sidor

När du är inloggad på Pop-in & Sing får du tillgång till “Mina sidor” (det är där du är inloggad just nu :). Där hittar du kommande livesändningar, tidigare livesändningar och mycket mer. Dessutom kan du redigera dina uppgifter, lösenord mm. Och skulle du behöva ta ett uppehåll eller avsluta din prenumeration så gör du det enkelt från Mina sidor.

3. Koppla upp dig på Zoom

När det väl är dags för veckans livesändning så kan den som vill koppla upp sig på Zoom. Du kan använda zoom på din dator, pekplatta eller mobil. 

När du väl är uppkopplad kan du själv välja om du vill ha kameran på – vi brukar uppmuntra att deltagarna via zoom använder kameran eftersom det blir en härlig energi att se alla ge järnet, men det är absolut inget krav. Alla har också möjlighet att kommunicera med oss via chatten.

Innan sändningen börjar brukar vi mingla en stund (cirka 5 minuter innan) och det går då att ha på sin mikrofon och prata med varandra och oss, men när sändningen sedan börjar stängs alla mikrofoner av. På grund av fördröjningen på nätet är det omöjligt att synka allas röster, så därför är allas mikrofoner avstängda. Det är alltså ingen som tjuvlyssnar på just din sång, så du kan sjunga järnet därhemma, eller var du nu befinner dig :).

4. ...eller YouTube

På YouTube har du också möjlighet att kommunicera med oss och alla andra via chatten, men du har inte någon kamera eller mikrofon här. Det kan vara bra att veta att du måste ha ett konto på YouTube för att kunna kommentera. Att skaffa ett konto på YouTube innebär egentligen bara att det syns vem du är när du gillar och kommenterar videos på YouTube. Men det är inget krav att kommentera sändningen så det går alltså utmärkt att följa sändningen utan att ha ett YouTube-konto.

Många undrar vad skillnaden är mellan YouTube och Zoom. YouTube är anpassat för musik, så ljudet är något bättre här. Däremot är det längre fördröjning jämfört med Zoom så kommunikationen i chatten går snabbare än i Zoom. Prova gärna själv vilket av alternativen du tycker bäst om. Några väljer till och med att använda kombinera båda sändningarna.

5. Lyssna på repfilerna i appen.

Några dagar efter sändningen hittar du veckans låt i We Are Voice-appen. Du kan lyssna på hela låten, eller välja att lyssna stämma för stämma. Och du väljer själv om du vill se text eller not när du lyssnar. Eftersom det går att göra mycket i appen rekommenderar vi att du tittar på denna video så du får en introduktion i hur appen fungerar. För den som önskar så går det även att sjunga efter noter. Och det bästa av allt är att du hittar tidigare låtar från våra sändningar i appen, så du kan ha ditt eget lilla sångparty varje dag om du vill!

6. Tips för iPhone/iPad: Sänd från din mobil/iPad till din TV via Apple TV.

Om du har tillgång till Apple TV (för iPhone och iPad) så går det utmärkt att streama Pop-in & Sing Online till din TV. Kanske har du bättre ljud på din TV jämfört med din dator eller mobiltelefon? Då är detta ett hett tips! Det funkar både från We Are Voice-appen och från hemsidan. Tänk på att både telefonen och din Apple TV måste vara uppkopplade mot samma nätverk!

7. Tips för android: Sänd från din mobil/skärmplatta till din TV via Chromecast.

Om du har tillgång till en så kallad Chromecast så går det utmärkt att streama Pop-in & Sing Online till din TV. Kanske har du bättre ljud på din TV jämfört med din dator eller mobiltelefon? Då är detta ett hett tips! Det funkar både från We Are Voice-appen och från hemsidan. Tänk på att både telefonen och din Chromecast måste vara uppkopplade mot samma nätverk!